tiistai 3. heinäkuuta 2012

Amsterdamissa
     Heissulivei! Täällä kiireisesti ollaan seikkailtu ja ihailtu upeaa kaupunkia :) Kaijan kanssa vuokrattiin pyörät ja kiidettiin pitkin tasaisia pieniä kujia kauniiden talojen välistä :) Nyt voin hyvillä mielin tulla kotiin ja kertoa, että olen pyöräillyt Amsterdamissa :) Kotiin ei todellakaan ole ikävä, tänne voisi vaikka jäädä... ♥: Sannamari.

    Kokemusta kodittoman elämästä? Emme olleet saaneet yöpaikkaa lauantaiyöksi laisinkaan, joten päätimme testata, kuinka vieraassa kaupungissa voi pärjätä ilman paikkaa jonne mennä. Lauantaina siis aloimme elämään kuin kodittomat. Suuntasimme lähimarkettiimme, josta jokainen sai ostaa kahdella eurolla 24tunniksi ruokaa. Hengailua, ei säntäilyä paikasta toiseen. Jouduimme ruinaamaan vessaan pääsyjä, koska vessat maksavat yleensä 0.50 e. Rautatieasema aukesi, aamu viideltä. Osa meistä nukkui lattialla ja osa vahti laukkuja. 1,5h kerkesi olla kunnes vartijat hääsivät muualle nukkumaan. Matka jatkui kylmään puistoon jossa päämäärätöntä oleilua aamupäivään. Klo 12 kirjasimme itsemme hostelliin takaisin, ei pitkään aikaan oltukkaan oltu niin iloisia! Tsemppausta ja ärähtelyjä tehtävämme sisälsi ja paljon. Tälle nauretaan vielä kunhan kaikki ovat saaneet univelat pois. TerSuin emmma!

    Kun vihdoin pääsimme chekkaamaan itsemme hostelliin sisään harmiksemme jouduimme odottamaan huoneeseen pääsyä vielä parisen tuntia. Pari tuntia meni nukkumalla pienen pöydän äärellä sekä tutustuttiin emman kanssa kahteen liettualaiseen tytsyyn jotka kertoivat olleensa pika visiitillä suomessa, ja aikovat joskus paremmalla ajalla mennä tutustumaan kunnolla Helsinkiin ! Kaikki oltiin hieman äreällä tuleella ja hyvin väsyneitä. Kun vihdoin ja viimein pääsimme huoneeseen, kaikki nukahtivat kun pienet porsaat. Nukuimme nelisen tuntia ja heräsimme toinen toista pirteämpänä ja suuntasimme suihkuun ! Illalla oli pakko mennä katsomaan futispeli jonka jälkeen kunnon yöunet maittoivat kaikkia ! Terveisin nyt pirteä pauliina !

    Kaupunki on ihana, ja tänään parhaita hetkiä punaisen pyörän selässä aurinkoisia katuja. Varsinkin nyt, yöllisen haahuilun jälkeen kun kotipaikkaa ei hetkeen ollutkaan, tuntuvat hostellin siniset kerrossängyt kotoisemmilta kuin mikään koskaan. Täällä on kohdattu kaikkia kaikkialta, rinkat selässä reissaajia naapurisängyissä ja kaikkialla. Tää on häkellyttävä kaupunki ja voisin vaikka jäädä tänne. Sydän ! kaija

    Paljon ihastusta ja hämmästystä on tämä kaupunki herättänyt. Ihmetyttää talojen vinous ja kanaalien paljous. Anne Frank ja Van Gogh jäivät pysyvästi mieleen, omilla tyyleillään.
    Hille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti